Intellect Transfer B.V.

Socialrun

Stichting Socialrun streeft actief naar openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid. De stichting doet dit door het organiseren van sportieve activiteiten voor, door en met mensen met een psychische kwetsbaarheid waarbij het belangrijkste is meedoen en samenwerking.
De jaarlijkse Socialrun is de hoofdactiviteit van Stichting Socialrun, naast ook kleinere “runs”. De Socialrun is in 2018 voor het eerst buiten Nederland georganiseerd, namelijk in Boekarest.
Het motto van Socialrun: “meedoen is winnen!”


Socialrun 2019

De Socialrun 2019 wordt gehouden van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september a.s..

Socialrun

De Socialrun is een jaarlijks terugkerende estafetteloop van 555 kilometer rondom het IJsselmeer.
De Socialrun vindt steeds plaats in het derde weekend van september.
De teams die meedoen bestaan uit ongeveer 25 personen, waarvan in ieder geval 8 lopers en 4 begeleiders op de fiets.
Elk team regelt de eigen ondersteuning, het eten en drinken tijdens de route en plaatsen om te overnachten.

De Stichting Socialrun verzorgt de werving van de teams, promotie van het evenement, de totale logistieke organisatie en het toekennen van opgehaalde sponsorgelden bij relevante projecten. Mensen met als zonder psychische kwetsbaarheid nemen gelijkwaardig deel aan zowel de Socialrun als de ondersteunende organisatie.

Subsidieprojecten Socialrun

Deelnemers aan de Socialrun laten zich sponsoren. Het opgehaalde geld wordt 100% besteed aan relatief kleine projecten die bijdragen aan openheid rondom psychische kwetsbaarheid.
Zo waren subsidieprojecten in het seizoen 2018 – 2019 onder andere Mindfit (preventie project van Vluchtelingenwerk West en Midden Nederland) en het Psychiatrie café Groningen (ervaringsdeskundigen vertellen over het eigen herstel).

Shrinks on Bikes

Shrinks on Bikes is de motorclub van de NVvP. Zij steunen als psychiaters de missie van de Socialrun.
Op het NVvP Voorjaarscongres 2019 in Maastricht van 3 – 5 april jl. stonden de Shrinks on Bikes met de Socialrun met een gezamenlijke stand.
De Shrinks on Bikes rijden voor de vierde keer de Social Ride, een motortocht van ongeveer 180 kilometer door Midden-Nederland.
Het doel van de Social Ride is het ophalen van sponsorgelden ten behoeve van het ondersteunen van projecten van de Socialrun.


Bron: website Socialrun en het NVvP Voorjaarscongres 2019