Intellect Transfer B.V.

Aansluiten bij een visitatie- of intervisie groep als interim psychiater?

Bent u op zoek naar een visitatie- of intervisie groep waar u zich kunt aansluiten of op zoek naar collega freelance psychiaters die een dergelijke groep mee willen opzetten?
De visitatie methodiek van de NVvP in het kader van de herregistratie is ontworpen om in groepsvorm te laten plaatsvinden, zoals met directe collega's of binnen een intervisie groep. De intervisie groep wint daarmee aan belang.
Wij bieden met plezier en vrijblijvend ondersteuning in het vinden van aansluiting bij een bestaande visitatie- of intervisie groep of het contact leggen met collega interim psychiaters die een dergelijke groep mee willen opzetten
.
Meerdere ZZP psychiaters hebben wij hierin succesvol kunnen ondersteunen.


Aansluiten bij een bestaande visitatie groep of een nieuwe groep vormen?

Het vinden van aansluiting bij een groep is een bekend probleem onder met name interim psychiaters.
Tot de nieuwe spelregels rondom de herregistratie (vanaf januari 2020) hoort dat de visitatie groep ook een soort van intervisie groep zou moeten zijn. Vandaar dat het aanbeveling verdient ruim op tijd te beginnen met het zoeken van aansluiting bij een bestaande groep. 

Opties voor het vinden van aansluiting bij een visitatie- of intervisie groep zijn:

  • De NVvP helpt leden in geval van overmacht om een groep te helpen vormen of aansluiting te vinden. 
  • Een lokale groep van ZGP; zoals de de VVPAO (Vereniging van Vrijgevestigde psychiaters in Amsterdam en Omstreken).
    Vragen van individuele psychiaters worden via de nieuwsbrief verspreid naar alle leden; voorwaarde is dat men lid moet zijn van de vereniging.
  • De vraag delen via LinkedIn (deze tip gaven meerdere psychiaters).

Vraag & aanbod aansluiten bij Visitatiegroep

Bent u op zoek naar een visitatie- of intervisie groep waar u zich kunt aansluiten óf bent u juist op zoek naar collega psychiaters voor aansluiting bij uw visitatie- of intervisie groep?

Mocht u hier behoefte aan hebben kunnen wij u vrijblijvend ondersteunen in het vinden van aansluiting bij een bestaande visitatie- of intervisie groep of juist het vinden van psychiaters die op zoek zijn naar aansluiting bij een (bestaande) groep.
Via ons netwerk kunnen wij de vraag uitzetten; bijvoorbeeld via een mailing.

Wat ook kan: het zoeken van een interim positie in combinatie met het ter plaatse kunnen aansluiten bij een visitatie- of intervisie groep aldaar. Wij ondersteunen hierin graag!

Neem voor meer informatie contact op met Eddo Spijkman, tel. 06 - 11 025 946 (ook ’s avonds) of via espijkman@intellect-transfer.com of via het contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.


Bron: websites van de KNMG, NVvP, FMS.

Lees ook