Intellect Transfer B.V.

Psyfar

Psyfar biedt als kenniscentrum op het gebied van psychofarmacologie onafhankelijke en ongesponsorde nascholing en vakinformatie aan alle voorschrijvers van psychofarmaca zoals psychiaters, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten GGZ en huisartsen.
De basis van Psyfar is het nascholingstijdschrift met online kennistoetsen (geaccrediteerde e-learning); daarnaast organiseert Psyfar onder andere themadagen en congressen zoals ook het jaarlijks terugkerend Nationaal Congres Farmacotherapie in de Psychiatrie.

Onafhankelijk van de farmaceutische industrie

Psyfar is volledig onafhankelijk van de farmaceutische industrie, instellingen of wetenschappelijke verenigingen; er vindt op geen enkel onderdeel zoals op de website, het tijdschrift of op het gebied van de cursussen sponsoring plaats.
Dat wil zeggen dat de redactie en uitgever Prelum volledige redactionele onafhankelijkheid garanderen bij de samenstelling van de inhoud van het tijdschrift.

Psyfar nascholingstijdschrift en e-learning

Het nascholingstijdschrift verschijnt 4 keer per jaar waarbij per editie bij de nascholingsartikelen maximaal vier nascholingspunten zijn te behalen (dus per jaar maximaal 16 accreditatiepunten).
Wanneer de eindtoets bij een e-learningmodule is behaald (70% van de vragen dienen correct te zijn beantwoord), worden de behaalde accreditatiepunten automatisch bijgeschreven in het persoonlijke dossier in GAIA.

Accreditatie

Het tijdschrift Psyfar is geaccrediteerd voor 16 nascholingspunten per jaar (4 per editie).
De verschillende uitgaven en producten van Psyfar zijn geaccrediteerd door de NVvP, de NVZA en de VSR.

Kosten abonnement Psyfar aftrekbaar?

Als vrijgevestigd of interim psychiater en/ of verpleegkundig specialist GGZ kunt u de kosten van uw abonnement van de belasting aftrekken als beroepskosten.

Psyfar voor AIOS psychiatrie?

AIOS psychiatrie ontvangen 50% korting op het lidmaatschap op Psyfar.
Na afronding van de opleiding kan het lidmaatschap worden aangepast en heeft men vanaf dat moment ook toegang tot de e-learning module ten behoeve van accreditatiepunten.


Bron: website van Prelum en Psyfar.