Intellect Transfer B.V.

Voorjaarscongres NVvP

Het 47e Voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie vindt plaats van 3 april tot/ met 5 april 2019 in Congrescentrum MECC Maastricht. Het thema zal dit jaar zijn “Psychiatrie van de toekomst”. Elk jaar nemen meer dan 2000 psychiaters aan het Voorjaarscongres deel. Het congres biedt een wetenschappelijk programma door middel van plenaire sessies en parallelsessies. Daarnaast is er een expositie (de “beursvloer”) waar organisaties, instellingen en verenigingen zich als sponsor van het Voorjaarscongres presenteren aan de deelnemers.

Voorjaarscongres NVvP 2019: Psychiatrie van de toekomst

Het thema van het Voorjaarscongres NVvP 2019 is: Psychiatrie van de toekomst. Hoe ziet de toekomst van de psychiatrie er uit en wat zal de plaats en rol van de psychiater als beroepsbeoefenaar daarin kunnen zijn? De psychiatrie van de toekomst staat voor belangrijke uitdagingen en keuzes. Wat is de houdbaarheid van de DSM? Behoudt de psychiater zijn medische identiteit? Kan de psychiatrie van de toekomst behandelmogelijkheden verbeteren of zal herstel het nieuwe ideaal zijn?
Tijdens het Voorjaarscongres zal er veel ruimte zijn om hierover met elkaar in gesprek te gaan via wetenschappelijke bijdrages, workshops en discussiegroepen.

Programma Voorjaarscongres NVvP

Inmiddels zijn alle abstracts voor het Voorjaarscongres 2019 ingediend en hebben de indieners bericht gekregen of hun bijdrage is toegekend. Het programma voor het congres wordt begin februari 2019 bekend gemaakt op de website van de NVvP.

Parallelsessies

Het parallelprogramma bestaat uit:

 • Symposia
 • Discussiegroepen
 • Workshops
 • Posters
 • Films
 • Clinical cases (nieuw)

Intellect Transfer op het Voorjaarscongres NVvP

Intellect Transfer staat in 2019 voor de vierde keer als exposant op het Voorjaarscongres van de NVvP. Wij bieden bemiddeling voor vast en interim, informatie over onder andere modelovereenkomsten (Wet DBA) en scholing (Airvaren - medisch leiderschap leren van de luchtvaart).

MECC Maastricht

Het NVvP Voorjaarscongres 2019 vindt wederom plaats in het MECC Maastricht. Het MECC is een gerenommeerd congres- en beurzencentrum en ligt in de wijk Randwyck, op loopafstand van station Maastricht Randwyck.
In de directe omgeving van het MECC ligt het Academisch Ziekenhuis Maastricht en meerdere faculteiten van de Universiteit Maastricht.

 • Parkeren MECC Maastricht
  Parkeren bij MECC Maastricht is het eerste half uur gratis. Na 30 minuten betaal je het tarief van € 3, - per volledig uur, met een maximum van € 15, -  per 24 uur.
 • Oplaadpunten / Electrische auto
  MECC Maastricht beschikt over 16 oplaadpalen, bedoeld voor bezoekers en gasten.


Bron: website van de NVvP en MECC.