Intellect Transfer

Vacatures freelance

Bekijk vacatures

Vacatures Psychiaters

Bekijk vacatures

Vacatures interim

Bekijk vacatures

Voorjaarscongres verplaatst naar 17-19 juni a.s. wegens COVID-19

Intellect Transfer 11-3-2020 13:24
Categorieën: ZZP dossier
Het NVvP Voorjaarscongres is verplaatst naar 17-19 juni a.s. vanwege COVID-19.

De recente ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus (COVID-19) heeft het Verenigingsbestuur van de NVvP in overleg met de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten (CWA) doen besluiten het Voorjaarscongres van 1 t/m 3 april niet door te laten gaan. 
Volgens de officiële berichtgeving is het risico van het samenbrengen van een grote groep zorgprofessionals nu niet goed te overzien en zou dit de continuïteit van de psychiatrische zorg in het geding kunnen brengen. Daarnaast heeft een aantal ziekenhuizen en instellingen medewerkers inmiddels opdragen om niet deel te nemen aan (inter)nationale (na)scholingen, wat zal leiden tot een flinke afname in deelnemers en sprekers bij het laten doorgaan van het Voorjaarscongres op de oorspronkelijke datum.

Het Verenigingsbestuur en de CWA betreuren dit besluit ten zeerste: het betreft een zeer belangrijk congres, waarmee men als beroepsgroep de kwaliteit van het vak wil toetsen en verbeteren. Ook heeft het congres een essentiële sociale functie voor de vereniging en is er veel tijd en moeite in geïnvesteerd door leden/ sprekers, het bureau en de congresorganisatie.

Gezien dit grote belang van de bijeenkomst, hebben het Verenigingsbestuur en de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten afgelopen dagen verschillende (financiële) scenario’s overwogen en heeft men ervoor gekozen om het congres te verplaatsen. 

Het programma wordt zo volledig mogelijk in stand gehouden om de standaard van het Voorjaarscongres in juni a.s. hoog te kunnen houden.


Bronnen: NVvP, Eventex


 

Reageer